Sunday, 14 December 2008

Journey To Batu Caves

   Salam Perpaduan, ni aku mahu story telling pasal baru-baru ni pi Batu Caves. Benda ni confirm last minute,  asyik-asyik Latib melawat kitaorang. Kali ni, kami yang pi melawat tempat dia. Ramai jugak lah saudara mara dia di sana, Alhamdullilah kami dapat berkenalan dengan pakcik dan makcik dia yang hotsexy,  dan hitam-hitam manis.  (maaf  tib, saja nak buat intro). 

    So, pada haritu, di awal-awal pagi lagi, pukul sepuluh, kami duk busy nak confirmkan pasal benda ni jadi ke tak. Confirmkan punya confirm.. jadi gak benda ni. Next, nak buat "meeting place" dekat depan gate Batu Caves.  Aku gerak dengan "anak ahmad" bak kata Taqi. Kena teksi RM8.50 dari Wangsa Maju, Almaklum lah kami budak sekolah lagi, nak naik kereta teksi sendiri pun susah. Boleh je sebenarnya, betul tak kawan-kawan? naik kereta siapa? "Kancil Merah"

Tetamu Yang Hadir ;

1) Latib "si tembak yang gian"

2) Me "si barua emas"

3) Ali "si anak ahmad, tuanlensa"

4) Taqi "si camera addicted" (hahaha)

5 ) Hazwan " si pemegang plastik Duty-Free"

6) Ulwan" si kedua punya tuanlensa"

7) Jo " si lambat kura-kura"

Tetamu Yang Ditolak Supaya Hadir ;

1) Shahir  "so boring, kenapa pergi situ..eeeww!"

2)  Shah "aku kat hospital lah, aku tak dapat pergi lah, sorry bro. (dengan nada agak macho dan sedih) "

   OK, pukul satu lebih gitu, kami berjumpa dan semua muka ceria tetapi Encik Marwan son's sungguh lambat, cuaca yang gelap dan hujan. Disebabkan hujan, Encik Nabil tidak dapat menggunakkan kamera lomonya kerana tidak mahu gambarnya jadi gelap. Kami bergerak untuk naik tangga supaya sampai ketangga tiga rat. Agak lenguh kaki, dan Hazwan yang ketakutan  dengan monyet mengambil keputusan supaya lalu di tengah-tengah sambil menarik-menarik baju Ulwan sambil berkata " bapak kau!" sebab ketakutan dengan monyet-monyet.

  Banyak  omputih lah time tu, ada Lily Allen tu. Hujan renyai-renyai kami buat bodoh je, naik atas sekali. Hazwan tak berhenti dengan ketakutan dia tu. Sampai atas semua macam tak tahu nak buat apa, ada yang kata macam dekat Sarawak je, "Kamek Kitak" So, lalu je lah buat bodoh. Hazwan buat freestyle, ulwan membuat klip video dia. tak gempak pun wan.. Hmm, kami nak turun balik. tapi lepak kejap dekat puncak tangga tiga rat, tunggu Jo, lepak-lepak, ada macha pi dekat Taqi tangkap gambar, diarang bajet kami tourist. speaking London pulak macha tu.

   Blablabla, hujan pun dah renyai, kami turun  perlahan-lahan. tangkap gambar sini sana. Jo pun sampai. lepas tu turun, buat photogroup, and then pulang ke Taman Melawati makan cendol, makan-makan, pi Setiawangsa main CS Source. Lepastu gerak Jusco AU2. Opps! AU2 Setiawangsa, and then dah magrib, semua pulang. Gambar-gambar digital tak diserahkan oleh Ali lagi, So nanti aku update gambar digital.

xxx

nabil

Batu Caves

9 comments:

A Taqiyuddin said...

kancil merah ye? agak menarik ah.haha Macha tu pun satu, nampak muka aku macam nampak anak mat salleh je, angkut lah pa lagi.haha cun cun gambar paling hot!

Sid Nabil said...

yelah tu mad
*terima kasih membaca

Sid Salleh said...

giler hindu gambar korang....

kuikuikui...!!!!

A Taqiyuddin said...

ahmad ahmad, takda kerja lain ka?

Anonymous said...

aku rajeh dari sawah yaman

'Ulwan said...

awat kecek gila gambar menarik tu?

shahir zambri said...

hang gila pergi sana?
darjah ketersampaian rendah.

Sid Nabil said...

to ulwan - kalau tidak gambar pecah lah

to shahir - yelah tu, dah malas nak buat macam mana. lain kali ah bro

SirAlep said...

gambar tu memang.....
aku tak tau nak cakap apa..