Tuesday, 3 February 2009

Notis Daripada Mcdol

  Gua petang tadi gerak padang, kawan gua yg kerja rider mcdol bawa lah risalah ni dekat gua, gua baca-baca pasal mcd kata yg dia tak menyalurkan air liur pun dekat rejim  Zionis, gua nasihat-nasihat dia pasal kerja dekat tempat lain sebab mcd patut diboikot. Sekarang gua tak tahu kepastian sama ada benar ke tak? mungkin 2-3 hari ni ada orang akan comment pasal benda ni, ini bukan kerja gua, ini kerja orang atasan untuk siasat balik pasal benda ni, KFC pun orang kata orang melayu yang punya.

Suratan atau kebetulan?

xx

nabil

Picture

 

10 comments:

shahir zambri said...

so, kira boleh makan lah ni?
abang refill air.

ali ahmad said...

study group mcd ampang lagi.

Sid Nabil said...

tapi my parents kata memanglah mcdol malaysia tak salurkan kepada israel tapi semua mcdol adalah francais, nanti dia kena bayar royalti kepada US gak. nanti dari US pi salurkan kepada israel

fawnikmoh said...

betul tuh...
konsep royalti..
francaisi..
francaisor..
masih digunakan..
so...
boikot jek r mcdol uh...
sekurang-kurangnye..
bile disoal ALLAH apa peranan kita?
kita ada sedikit pelepasan

omar said...

mmg bodoh ini punya mcdol.
dia dah tahu mcdol nak kne boikot.
br terketar2 nak buat surat begini.
brlah sekarang nak turunkan harga makanan kasi promosi org makan sbb takut kne boikot.
MCDOL= Stupid

Anonymous said...

& skrg harge die turun mendadk sgt.. nmpk sgt la nk tarik pelanggan..

Anonymous said...

boikot tetap boikot.mcd sengaja mengeluarkan benda tersebut kerana sudah tak laku.sengaje je cakap yang kami tidak menyalurkan bantuan dekat isarel.tp, ade x die menyalurkan bantuan dekat palestin?

Anonymous said...

wpun die kate die x smbgkan, tp still.laen la kalau die kate die sumbangkan 10-20ribu dkt palestin terng2.

dbh said...

bila dia dah bankrupt

Karim D' Pure said...

kalau dalam web McDonald dlu, CEO dia dah declare yg dia bg share skit dkt israel.

Besides, mcm fawnikmoh kata, konsep francais masih ada.

Kira baguslah tu, kalau McD turun harga, jelas la kita punya boikot menjadi n berkesan.

Lagipun, Sejak boikot, barangan malaysia punya keuntungan naik 30 percent. diquote dari muhammad noh. tak igt pegawai apa, tapi ada dlm berita harian.

Kalau KFC pun sama, contohnya ada org kata malaysia dah beli. Still, hanya CEO yg bertukar dari orang luar ke malaysia. Tapi, share keuntungan dari KFC malaysia masih lagi perlu bayar royalti kepada domain KFC, yg akhirnya menyumbang kepada Israel.

Skng ni zaman perang saraf, KFC tak smbang kt israel salah satu perang saraf, you believe it? Senang la kene tipu nnt. They control the media, economics, everything. Jgn mudah sgt percaya n bwk berita.

Keep up the gud work nabil!